Albaraka Mobil
Mobil Bankacılık

Albaraka Türk Arama Kurtarma Ekibi (ATAK)

2023 yılı Şubat ayında gerçekleşen deprem felaketi sonrası Banka; 32 gönüllü personelinden oluşan Albaraka Türk Arama Kurtarma Ekibi’ni (ATAK) kurmuştur. ATAK Ekibi 2023 yılı boyunca, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) akredite olan NESAR Ulusal Acil Durum Arama ve Kurtarma Derneği yetkililerinden arama kurtarma teknikleri eğitimleri almıştır. Sınıf ve saha eğitimleri sonucunda ATAK Ekibi arama kurtarma faaliyetlerine katılım sağlayabilecektir.

Albaraka Türk Sosyal Sorumluluk Kulübü

Albaraka Türk çalışanlarının gönüllü olarak katılım sağladığı Sosyal Sorumluluk Kulübü ile etkinlik ve yardım kampanyaları gerçekleştirilmekte, ihtiyaç sahibi bireylere ulaşılarak destek olunmaktadır.

Albaraka Günü

2022'de Al Baraka Grubu'nun 20’nci yıldönümünde, Grup, başarısını dezavantajı gruplarla paylaşmak amacıyla faaliyet gösterdiği ülkelerde ilk Al Baraka Günü'nü başlatmıştır.

Albaraka Günü’nde Grup ve iştiraklerinin tüm çalışanları, aileleri ve arkadaşları, yerel topluluklarındaki hizmet faaliyetlerine katılmaktadır. İlki gerçekleştirilen Al Baraka Günü'nde, Al Baraka Grubu'nun 200'den fazla çalışanı, aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte üç kıtada binlerce insanın hayatına dokunmuştur.

Bu kapsamda; dezavantajlı kişilere giysi, bot ve battaniye yardımı, yemek ve gıda kolisi yardımı gerçekleştirilmiştir. Sağlık alanında, çocuklara insülin pompası, otizm ve zihinsel engelli çocukların fiziksel aktivite ve koordinasyonunu iyileştirmek için spor ekipmanları bağışlanmıştır. Ayrıca engelliler için tekerlekli sandalye, diyabet cihazları, kanser hastalarının tedavi maliyetlerinin karşılanması ve çocuklara gözlük sağlanması için fonlar oluşturulmuştur.

Çalışanlar, aileleri ve arkadaşları, BM SKA’larından Amaç 3: “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” başlığı kapsamında gerçekleştirdiği toplumsal projeler aracılığıyla 2500'den fazla insana fayda sağlamıştır.

Deprem Bölgesine Yönelik Destekler

Albaraka Türk depremden hemen sonra bölgeye yardım malzemeleri göndermeye başlamıştır. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü, Türk Kızılay ve çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları ile organize bir şekilde, başta konteyner ve arama kurtarma ekipmanları olmak üzere, nakdi ve ayni destekler bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda yıl boyunca sürmüştür.

Albaraka Türk, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’ne verdiği destekle depremin yaralarını sarmaya katkı sağlamayı hedeflemiştir. “Üreterek iyileşiyoruz” sloganıyla yola çıkan Enstitü’de depremzede vatandaşlara yönelik dikiş eğitimi verilmiştir. Üretmenin iyileştirici gücüne inanılarak hazırlanan projeyle, sıfırdan başlanan ve her yaş grubundan kişiye hitap eden tasarımların yapıldığı eğitimler sonucunda ihtiyaca yönelik üretimler ve ürün satışı gerçekleşmiştir. Böylelikle üretime katılan depremzedelerin ev ekonomilerine bir nebze de olsa katkı sağlanmıştır.

Ayrıca Banka, Umuda Koşanlar Derneği, İnsan İzi Derneği, Mavera Vakfı ve Tebessüm Derneği iş birlikleriyle bölgedeki yüzlerce depremzede çocuğa kışlık kıyafet dağıtımı gerçekleştirmiştir. Ayrıca Umuda Koşanlar Derneği’nin Elbistan’daki kütüphane projesine, İnsan İzi Derneği’nin Adıyaman’daki oyun parkı kurulumu ve çocuk şenliği projesine, İnsan Vakfı ile bölgede sıcak yemek dağıtımına destek sağlanmıştır.

Albaraka Garaj’ın StartUp’larından biri olan Gokido, görme engelli çocuklara özel akıllı bastonlar geliştiren teknoloji girişimidir. Albaraka Türk’ün vermiş olduğu destekle, depremden etkilenen Adana, Gaziantep ve Hatay’da etkinlikler düzenlenmiş ve 75 depremzede görme engelli çocuğa akıllı baston hediye edilmiştir.